• Museum of interpretatiecentrum

In Flostoy brengt het Museum Monopoli allerlei soorten automaten samen: bewegend, zingend, verrassend en de nieuwsgierigheid van de bezoeker uitdagend.

Het Monopolimuseum dankt zijn naam aan de oprichter Renato Monopoli (en heeft dus niets te maken met het spelletje), een man die gepassioneerd is door beeldjes, automaten, pianola's en paardenkoetsen.

De collectie is uniek in België en alles werkt nog: alle voorwerpen die er tentoongesteld worden functioneren nog en worden bovendien regelmatig onderhouden. 

Wat kan je zien in het museum?

In de loop van de jaren werd Renato Monopoli's passie steeds groter en dus voegde hij regelmatig magnifieke en zeldzame voorwerpen toe aan zijn collectie, zoals:

  • etalage-automaten uit de periode tussen 1850 en 1950
  • een groot aantal muziekinstrumenten zoals pianola's, draaiorgels, muziekdoosjes
  • koetsen uit de 19de eeuw
  • ongeveer 50 handgemaakte bootmaquettes
  • een grote pijpencollectie
  • oude spelletjes voor bij de koffie.

Het museum kan enkel na afspraak worden bezocht.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - EN - FR - IT - Individueel - FR - IT

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden