• Museum of interpretatiecentrum

De Muséobus is een rondreizend museum, een tentoonstellingszaal op wielen die open staat voor iedereen, een origineel cultureel instrument dat uniek is in Wallonië.

Het museum reist door de straten en buurten van steden en dorpen in Brussel en Wallonie. Aan boord, exposities over verschillende thema's, voorgesteld en becommentarieerd door licentiaten in kunstgeschiedenis en archeologie.

De 18 meter lange Museobus bestaat binnenin uit een "tentoonstellings-" en een "animatiegedeelte" compleet met bankjes en audiovisueel materiaal.
Met de voorgestelde activiteiten kan men een periode of onderwerp definiëren aan de hand van documenten (authentieke objecten, schaalmodellen, afgietsels, beelden...) en ze te integreren in een sociale, culturele en historische context.

Praktisch

  • Uren overeen te komen met de organisatoren van de dag.
  • Scholen van 9.00 tot 16.00 uur
  • Opendeurdag van 10.00 tot 18.00 of 19.00 uur.
  • Gratis.
Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden