• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

De stad van de Doudou nodigt je uit om het Mons Mémorial Museum of MMM te ontdekken, een musuale ruimte die je de geschiedenis van de stad vertelt via de oorlogen.

Het museum voor interpretatie en militaire geschiedenis is ondergebracht in de oude Watermachine en stelt een historisch parcours voor van de middeleeuwen tot Shape (het militaire commandocentrum van de NAVO), over het Ancien Regime en de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

De tentoongestelde werken, afkomstig uit de rijke collectie militaire geschiedenis van de stad Bergen biedt een blik - bij wijze van getuigenissen - op het dagelijkse leven van de soldaten en de burgers. De bezoeker wordt aangezet om na te denken over het fenomeen oorlogen en over de maatschappij.

Een souvenirtank

Bewonder de tank Sherman M4A1 op de esplanade Dolez, tegenover het museum.

De Weg naar de Bevrijding

Het MMM is erkend lid van de Weg naar de Bevrijding van Europa. Deze internationale herdenkingsroute overtekent de belangrijke stappen in de moderne Europese geschiedenis.

Ontdek de conflicten die hun stempel gedrukt hebben op de geschiedenis van Bergen!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden