• Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

De ruïnes van Poilvache liggen op enkele kilometers van Dinant en kijken uit over de Maas en het charmante dorpje Houx. Ontdek deze overblijfselen uit de 13e en 15e eeuw.

Een prachtig natuurgebied

De muren zijn nu overwoekerd met vegetatie. En als je Poilvache bezoekt, is dit ook wat je zoekt: de natuur.

Tijdens je wandeling zal je veel soorten zien: zwarte dennen, lariksen, meidoorns, kornoeljes, grote gouwe... Of je nu een plantenkenner bent of een eenvoudige toerist, de ecologische rijkdom van de site kan je alleen maar bekoren!

Een adembenemend uitzicht

Poilvache heeft de verbeelding van dichters en schrijvers lang gevoed.

Je kunt een indrukwekkend panorama van de Maas bewonderen tussen de brug van Yvoir en de ruïnes van Crèvecoeur, de muur van een groot middeleeuws huis, een waterput, in volume bewaarde kelders en waterreservoirs, 9 torens en andere bewaarde overblijfselen.

Wetenswaardigheden

  • Vrije of geleide bezoeken
  • Parking ter plaatse
  • Honden aan de lijn toegestaan
  • Niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
  • Duur van het bezoek: tussen 45 min. en 1 uur.

Het geheel is erkend als "Belangrijk Erfgoed van Wallonië" dankzij de geografie, de geschiedenis en de unieke natuurlijke omgeving.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Parking autocar - Terras

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden