• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Marthe Donas Museum (MIMDo) is ondergebracht in de kapel van de Sœurs de l’Enfant-Jésus. Je ontdekt er het leven en de loopbaan van kunstenares Marthe Donas, die wordt beschouwd als de eerste Belgische vrouw die abstract schilderde. 

Marthe Donas (1885-1967) was afkomstig uit Antwerpen en ontdekte het kubisme en het modernisme in Parijs tijdens de Eerste Wereldoorlog. Al rond 1920 werd haar werk in heel Europa geëxposeerd en zij intrigeerde de avant-garde onder het mannelijke pseudoniem Tour Donas.

De tentoonstelling die regelmatig wordt hernieuwd in de kapel/het museum stelt tekeningen en schilderijen voor die de verschillende periodes en stijlen van haar werk doorlopen.

Drie keer per jaar komt een tijdelijke tentoonstelling rond één bepaald thema de collectie en de museale activiteiten verrijken. Op dat moment wordt ook gebruik gemaakt van de salons van het Maison Bauthier, gelegen net tegenover de kapel.

De verzamelingen van het Marthe Donas museum bestaan uit een 40-tal schilderijen van Marthe Donas, 70 werken van Guillaume Vanden Borre en ook 40 werken (schilderijen, gravures, tekeningen, beelden…) van Pierre Caille.

Kom naar het Marthe Donas Museum in Ittre en maak een reis in de wereld van de abstracte kunst en meer precies het kubisme.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden