• Attracties
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

Ontdek in Châtelet, in de rue des Gravelles, het huis waar de surrealistische schilder René Magritte zijn kindertijd doorbracht.

Dit herenhuis in art-nouveaustijl, een erg trendy stijl op dat moment, liet de vader van Magritte bouwen in 1911.

Magritte bracht zijn jeugd door in deze mooie weelderige woning. In deze tijd leerde hij schilderen en stelde hij voor de eerste keer tentoon.

De binnenhuisarchitectuur is nog steeds dezelfde als toen Magritte er woonde, met de parketvloeren, de balustrades en de twee mooie schoorstenen. De muren van de keuken zijn volledig bezet met faiencestenen van Bouffioulx die vandaag nergens meer te vinden zijn en die van deze keuken een uitzonderlijke kamer maken.

Het Magrittehuis bezoeken

Vrij bezoek of gids op aanvraag

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden