Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
Pictogram om Waalse activiteiten en accommodaties aan te duiden die een voordeel of korting bieden via de VISITWallonia.be Pass
  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Le Couloir du Temps is een multimediavoorstelling die je vindt in de Toeristische Dienst en die de 2000 jaar lange geschiedenis van Doornik vertelt.

Twee films over de stad Doornik

Via Le Couloir du Temps ontdek je de grote periodes uit de geschiedenis die het lot van de stad voor altijd veranderd hebben.

Een andere film, De la Pierre au Ciel, is gewijd aan de weelderige Onze-Lieve-Vrouwkathedraal van Doornik. De film vertelt de geschiedenis van het gebouw, zijn romaanse en gothische architectuur en onthult de ontoegankelijke delen met commentaren van Frédérick Gersal.

Combineer de twee films met een stadswandeling langs die symbolische plaatsen!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Visites

Groep - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden