• Attracties
  • Vrijetijdscentrum/-park
  • Kasteel
  • Provinciaal domein - domein
  • Minigolf
  • Kasteelpark
  • Park/tuin
  • Sport & Ontspanning
  • Sport
  • Hengelen

Tussen Brussel en Luik, in Waals-Brabant, wordt het 18e-eeuwse neoklassieke Kasteel van Hélécine omgeven door een park met een breed scala aan activiteiten.

Hoewel het kasteel is gereserveerd voor zakelijk toerisme, is de opmerkelijke groene omgeving toegankelijk voor wandelaars.

Het bier van het Kasteel van Hélécine is te koop in La Boutique de Wallonie

Een wandeling in het park

Het park van 40 ha is vrij toegankelijk voor het publiek. Het park is rijk aan fauna en flora en er bevinden zich 4 vijvers in het park. 

Iets verderop, bij de barbecues, rusten de damherten en hun jongen in de beschutting van de bomen. Van tijd tot tijd vertoeven zich vissers in het landschap. Ze vissen afhankelijk van de gekozen vijver op forel, karper of witvissen.

Aan het einde van de wandeling wachten de 5000 m² grote speeltuin en de 19-holes minigolfbaan op jou voor een ontspannen moment met uw gezin.

Het park biedt een gratis omheinde speeltuin voor honden.

Vergeet niet te stoppen bij de Pop-upbar om te genieten van een prachtig terras met uitzicht op de vijvers!

Ideaal voor een dag met familie, vrienden of alleen met uw boek of huisdier!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Interne catering

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Cafetaria - Daglicht - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Speeltuin - Restaurant - WiFi

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden