• Attracties
  • Kasteel
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

Aan de poort van de Ardennen, in het onvergelijkbare decor van het 17e-eeuwse Kasteel van Harzé, vertelt het Maalderij- en Bakkerijmuseum het buitengewone avontuur van het brood.

Van de tarweoogst tot het bakkersatelier, kom je alle geheimen te weet van de productie in de rustieke sfeer van de voormalige bijgebouwen van het kasteel.

Wat is er te zien in het Maalderijmuseum?

  • Reconstructie van een authentieke watermolen
  • Hydraulische kracht voor het verplaatsen van maalstenen en tandwielen
  • Buitengewone of onbekende objecten

Brood maken

In juli en augustus, op zon- en feestdagen, heb je de mogelijkheid om een broodbakkersdemonstratie bij te wonen in het bakkersatelier. Voor groepen is het ook mogelijk om deel te nemen aan een workshop.

Routebeschrijving met de auto, te voet of op de fiets

Ontdek het Kasteel van Harzé en de andere forten van de Ourthe-vallei door ons wandelboekje te downloaden!

Bezoekers met speciale behoeften

Deze attractie biedt faciliteiten en/of activiteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

Er is ook een breed scala aan officieel gecertificeerde Access-i activiteiten en plaatsen in Wallonië.

Een authentiek bezoek waar je alle geheimen van de bakkers leert kennen!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Interne catering - Verblijfsservice

Voorzieningen

Daglicht - Didactisch materiaal op aanvraag - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking - Restaurant - WiFi

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden