• Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Het Kasteel van Acoz werd in 2001 overgenomen door antiquair Tony Cammaert en biedt sindsdien onderdak aan verschillende culturele evenementen, waaronder een Antiekgalerij.

Geschiedenis van het kasteel

Het Kasteel van Acoz ligt in het hart van de Biesmevallei, in een park met tuinen, vijvers, weiden, bossen en heuvels. In het verleden vormde het een grote versterkte vierhoek. In de 12e eeuw wordt het land van Acoz genoemd als landerij van de abdij van Floreffe.

Het werd in 1543 eigendom van de familie Marotte en bleef dat gedurende twee eeuwen. De familie Marotte werd in 1629 tot de adelstand verheven. In 1760 ging het over naar de familie van Michel-Joseph d'Udekem. Uiteindelijk werdhet kasteel in 1860 verkocht aan de familie Pirmez.

In 2001 kocht Tony Cammaert, antiquair en kenner van de Grote Zavel in Brussel, gespecialiseerd in Japanse kunst, het Kasteel van Acoz en begon er met de renovatie.

Culturele evenementen

In de loop van het jaar worden verschillende evenementen georganiseerd: 

  • festivals
  • herdenkingen
  • theaterstukken
  • open dagen
  • concerten

Bovendien is de Antiekgalerij het hele jaar door op afspraak geopend.

Aarzel niet om een kijkje te komen nemen! 

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Daglicht - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden