pdf

Hoeve van Le Caillou, het laatste hoofdkwartier van Napoleon in Oud-Genepiën

Sinds 18 mei openen enkele attracties en musea opnieuw hun deuren voor het Belgische publiek. Nederlanders moeten nog even wachten tot de grens met België opengaat.

We raden je aan vooraf de website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen

Herbeleef de laatste nacht van Keizer Napoleon in zijn laatste hoofdkwartier, een historische plek. Het museum laat je op een ludieke manier, op dezelfde plaats en met dezelfde authentieke objecten als in 1815, de laatste uren vóór de Slag bij Waterloo herbeleven. Een museum voor de hele familie.

Het is de nacht van 17 op 18 juni 1815. Napoleon en zijn Keizerlijke Garde bevinden zich op enkele kilometers van Waterloo. De avond voor de Slag worden de plannen nog op punt gesteld en dan probeert iedereen nog wat te rusten om de volgende dag de troepen van Wellington te trotseren.

Een historische plek wordt een ludiek parcours

Je bevindt je hier op de hoeve van Le Caillou, het laatste hoofdkwartier van Napoleon, dat nu een museum is. Hier kan je het bed van Napoleon, de tafel waaraan hij kaartte, de boomgaard die als bivak diende (en nu opnieuw ter herdenking), wapens, illustraties, schilderijen en zelfs het geraamte van een Franse huzaar ontdekken.

Breng een bezoekje met de familie of in groep

De zintuiglijke activiteiten zullen zowel jong als oud aanspreken. Je mag er voorwerpen aanraken, waardoor je op een speelse manier meer te weten zal komen over het leven van de soldaten, de beleving en de strategie van Napoleon.

Dit museum is bijzonder geschikt voor schoolgroepen. De leerlingen zullen zeker geraakt zijn door dit stukje geschiedenis.

Er is in het bijzonder rekening gehouden met personen met beperkte mobiliteit, slechtzienden en slechthorenden.

Leef je in in Keizer Napoleon in zijn laatste hoofdkwartier vóór de Slag bij Waterloo.

 

Prijs

Volwassenen: € 5. Senioren en studenten: € 4. Kinderen van 7 tot 17 jaar: €3. Gratis voor kinderen jonger dan 7 jaar. Een audiogids is in de prijs inbegrepen: Frans, Nederlands, Duits, Engels, Spaans en de Frans-Belgische gebarentaal.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Audiogids
  • Rondleiding voor groepen

Voorzieningen

  • Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard)
  • Parking autocar
  • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.