• Museum of interpretatiecentrum

Het Museum voor Archeologie, Kunst en Geschiedenis van Tubize bevindt zich in het hoofdgebouw van een vroegere boerderij in Spaanse stijl, die volledig gerenoveerd werd voor dit museum.

Het doel van het museum is het bewaren van collecties en getuigenissen uit het verleden over Tubize en haar regio. 

Je vindt er:

  • een afdeling Archeologie: reconstructie van een neolithisch huis, voorwerpen van het dagelijks leven...
  • een afdeling Kunst: kunstschatten, beeldhouwwerken, goudsmederij...
  • een afdeling Geschiedenis: objecten van de grote bedrijven in Tubize.

Het museum heeft ook een documentatiecentrum met ongeveer 2000 werken, een vergaderzaal en tijdelijke tentoonstellingen.

Herbeleef de geschiedenis van Tubize door dit museum te bezoeken!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden