• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed

Te midden van een prachtig park stelt het Koninklijk Museum van Mariemont de rijke collecties voor die werden verzameld door de stichter van het museum, Raoul Waroqué. 

Het museum

Het is een plaats waar het oude China, Japan, Egypte, Griekenland en Rome, evenals het verleden van Henegouwen, van de prehistorie tot de 20e eeuw via de Gallo-Romeinse en Merovingische beschavingen, met elkaar in contact komen.

In de museumruimte wordt de mooiste collectie Doorniks porselein ter wereld tentoongesteld.

Er worden tijdelijke tentoonstellingen, activiteiten, workshops en rondleidingen georganiseerd.

Het park van het domein

Het 16d-eeuwse park in Engelse landschapsstijl is erkend als een uitzonderlijk erfgoed Parken en Tuinen in Wallonië en is een combinatie van gazons, vijvers, loofbomen en eeuwenoude bomen met monumentale beeldhouwwerken.

Sinds het midden van de 19e eeuw is het park verrijkt met exotische soorten, waardoor het het eerste arboretum van Henegouwen is.

Bezoekers met speciale behoeften

Dit museum biedt faciliteiten en/of activiteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde fiche, waar je alle informatie vindt die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

Let op: er is ook een breed scala aan in Wallonië.

Geschiedenis- en natuurliefhebbers: welkom in Mariemont!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Externe catering - Interne catering

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking - Restaurant

Visites

Groep - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden