• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Dit unieke museum in de provincie Luxemburg stelt archeologie, kunst, burgerlijke en religieuze etnografie, industriële en populaire kunst, folklore en legendes, regionaal meubilair en tradities tentoon in evenveel benaderingen van de vertederende regio de Gaume.

Zijn jacquemart maakt deel uit van 3 jacquemarts in Wallonië

De jacquemart, recollectenmonnik 

De jacquemart is het embleem van het Gaumemuseum, en getuigt van de aanwezigheid van de recollectmonniken van deze gemeenschap op deze plaats van het einde van de 17e eeuw tot het einde van de 18e eeuw.

De jacquemart werd geïnstalleerd op de gevel van de toren die werd ingehuldigd in 1968. Het is het werk van 2 inwoners van Bergen: Alfred Van den Brandt ontwierp hem en Camille Brasseur bouwde hem in roodkoperen plaat, verguld met blad (163 cm, 75 kg).

Hij is verbonden met het uurwerk van de oude klok in de kerk van Gérouville en slaat hij de uren door op de klok te slaan.

Bezoekers met specifieke behoeften

Deze attractie biedt faciliteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat. 

Ontdek de oorsprong van de Gaume in dit museum in Virton.

 

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden