Pictogram om Waalse activiteiten en accommodaties aan te duiden die een voordeel of korting bieden via de VISITWallonia.be Pass
  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Duik in de wereld van Marcel Marlier en keer terug naar je kindertijd door de stripverhalen van Tiny (Martine) te herontdekken tijdens een interactieve wandeling.

De avonturen van Tiny zijn vervat in 60 stripboeken waarvan wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Marcel Marlier

Wie kent deze jonge heldin niet? Ontdek Marcel Marlier, haar schepper met Gilbert Delahaye. Onderweg zullen het leven en werk van de auteur geen geheimen meer voor je hebben.

Bijzonder om zien:

  • schetsen
  • animatievideo's
  • spelletjes op basis van nieuwe technologieën
  • ongepubliceerde documenten...

Een museum in een kasteel

Het museum is gehuisvest in een kasteel uit de 15e eeuw, het Gravenkasteel van Moeskroen, het enige monument van burgerlijke architectuur in de streek van Moeskroen dat dateert van vóór de 19e eeuw. Het kasteel kan alleen door groepen worden bezocht.

Vind het kind in je terug in het Centre Marcel Marlier in Moeskroen!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden