• Attracties
  • Grot en spelonk

Nieuwsgierig of avontuurlijk? Verken de ondergrondse wereld van de Grot van Comblain, een natuurlijk juweeltje genesteld in het hart van de Ourthevallei op ongeveer 30 km van Luik.

Dit beschermde gebied is de thuisbasis van vleermuispopulaties en talrijke grottensoorten in de winter.

Bezoek op maat

Luister naar het geluid van de waterdruppels, observeer de spectaculair gevormde afzettingen en voel het contact van de klei op je huid.

De gids wisselt wetenschappelijke verklaringen af met zintuiglijke ervaringen, afhankelijk van de leeftijd, de nieuwsgierigheid en de interesses van de deelnemers.

Aan de hand van didactische en dynamische modellen die in het receptiegebouw zijn geplaatst, geeft de begeleider uitleg over:

  • de vorming van kalksteen op de zeebodem
  • de beweging van de continenten en het ontstaan van scheuren
  • het werk van water en het langzaam oplossen van kalksteen
  • het ontstaan van stalagmieten, stalactieten en andere kleurrijke draperieën.

Verleng dit moment met uw gezin en geniet van een vruchtensapje of een lokaal biertje in een aangename omgeving!

Voor gezinnen

Wil je met je gezin de Grot van Comblain ontdekken? Stel je eigen rondleiding samen naargelang de leeftijd, de nieuwsgierigheid en de interesses van de gezinsleden.
 
In de Grot van Comblain ontdek je een uitzonderlijke natuurlijke site door middel van verwondering, plezier en interactiviteit: een aanpak die het natuurbehoud aanmoedigt.
 
Een leuk gezinsuitstapje naar de schoot der aarde!

Een originele, didactische en interactieve activiteit voor het hele gezin! Reserveren is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt. 

 

 

 

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

ONTDEKKINGEN VAN COMBLAIN

- 20%
op de individuele toegangsprijs
Geldigheidsdatum: van 01-01-2022 tot 31-12-2022

Hetzij € 7,60 in plaats van € 9,50 (volwassenen) en € 6 in plaats van € 7,50 (kinderen van 4 tot 11 jaar).
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2022 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
In geval van een online reservering raden wij je aan om vooraf per e-mail of telefoon contact op te nemen met de exploitant om te weten te komen hoe je van dit aanbod kan genieten.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR - NL - Individueel - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden