• Museum of interpretatiecentrum

Renato Monopoli is gepassioneerd door automaten in alle soorten en maten: bewegende, zingende en verbazende automaten wekken de nieuwsgierigheid van de bezoeker in zijn museum.

Het Monopolimuseum dankt zijn naam aan de oprichter Renato Monopoli (en heeft dus niets te maken met het spelletje), een man die gepassioneerd is door beeldjes, automaten, pianola's en paardenkoetsen. De collectie is uniek in België en alles werkt nog. Het Monopolimuseum is een levend museum want alle voorwerpen die er tentoongesteld worden functioneren nog en worden bovendien regelmatig onderhouden. Dit is een van de grote troeven van het Monopolimuseum.

Overzicht van de collectie

In de loop van de jaren werd Renato Monopoli's passie steeds groter en dus voegde hij regelmatig magnifieke en zeldzame voorwerpen toe aan zijn collectie, die bovendien allemaal nog in perfecte staat waren. Voorbeelden zijn etalage-automaten uit de periode tussen 1850 en 1950 en een groot aantal muziekinstrumenten zoals pianola's, draaiorgels, muziekdoosjes en orkestrions die je zin doen krijgen om te zingen en te dansen. 

In de rijke museumcollectie zitten ook koetsen uit de 19de eeuw, ongeveer 50 handgemaakte bootmaquettes, een grote pijpencollectie en oude spelletjes voor bij de koffie.

Het museum kan enkel na afspraak worden bezocht.

Het museum bezoeken

Openingstijden
Van 1 maart tot 31 oktober, enkel op afspraak.
Het museum opent zijn deuren ook in september, ter gelegenheid van de Erfgoeddagen.

Tarieven
De toegang is gratis.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - EN - FR - IT - Individueel - FR - IT

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden