• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Gallo-Romeinse Museum van Waudrez bij Binche opent de deuren van de tijd om je het leven van de Gallo-Romeinen te laten ontdekken.

Het Gallo-Romeinse Museum van Waudrez is gevestigd in een 19e-eeuwse boerderij en bevindt zich op het Vicus de Vodgariacum, waar de Gallo-Romanen enkele millennia voor ons woonden.

Het museum

Je begint de rondleiding door het museum met 3 zalen en gaat dan verder met een tijdelijke tentoonstelling. Dan komt het bezoek van het Interpretatiecentrum aan de Romeinse weg.

De tentoongestelde stukken, opgegraven van de site van Vodgariacum, tonen je de Romeinse beschaving in de oude provincie Gallia Belgica. Je ontdekt het dagelijkse leven van deze beschaving, vooral door middel van reconstructies en een grote collectie keramiek van allerlei aard.

Rondleidingen

Als je kiest voor een rondleiding, krijg je toegang tot het keramieklaboratorium. Een audiovisueel verslag vervolledigt de rondleiding door het museum en presenteert de vicus, de opgravingen en andere ontdekkingen.

Voor een terugkeer naar de Gallo-Romeinse periode is het dorp Waudrez de place to be!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden