pdf

Fort van Hoei, nationaal herdenkingsmonument van het verzet

  • Fort, citadel en vesting

Ontdek het Pays de Huy, de prestigieuze site van de historische stad en het fort met zijn indrukwekkende Museum van het Verzet en de Concentratiekampen.

Het Fort en zijn geschiedenis

Het Fort werd gebouwd tussen 1818 en 1823 op de site van het oude kasteel, de "Tchestia" dat vernield werd in 1717.

Van mei 1940 tot 5 september 1944 vormden de Duitsers het Fort om tot gevangenkamp bewaakt door de Wehrmacht (Duitse leger) en gecontroleerd door de Geheime Feldpolizei (geheime militaire politie). Er werden meer dan 7000 gevangenen met diverse nationaliteiten opgesloten.

Vandaag is het Fort een herdenkingsmonument van de Tweede Wereldoorlog.

Praktisch

Zodra je voorbij de enorme koetspoort van het Fort stapt, bevindt je je onder het donkere gewelf van een ijzige gang en kan je alleen maar onder de indruk zijn van de sfeer van de plek. Met zijn sinistere gevangeniscellen, zijn ondervragingsruimte, zijn rudimentaire wasplaatsen en zijn detentiekamers, blijft het een intacte getuigenis van de Nazi concentratiekampen.

Het museumgedeelte belicht de leefomstandigheden van de gevangenen in het Fort, het dagelijks leven tijdens de bezetting en de bevrijding van de stad Huy.

Een audiovisuele ruimte maakt het bezoek compleet. Je hoort er getuigenissen van deze pijnlijke periode.

Parkeerplaats voor auto's en bussen aan de voet van het fort.

Openingstijden

Van 04 april tot 31 oktober 2020.

In april, mei, juni, september en oktober: weekdagen van 9.30 tot 17.00 uur. Weekends en feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur.

In juli en augustus: dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.

Prijs

Gratis de eerste zondag van de maand
Schoolgroepen en jeugdbewegingen: gratis.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Rondleiding voor groepen

Voorzieningen

  • Parking autocar
  • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.