• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

Kom in een van de mooiste gebouwen van het historische centrum ontdekken hoe de blauwe steen, die van Soignies het Europese centrum van blauwe steen heeft gemaakt, werd gevormd.

In het Documentatiecentrum Blauwe Steen ontdekt de bezoeker een reconstructie van een steenhouwersleerling, documentatie bestaande uit archieven, foto's, gereedschap en een prachtige collectie fossielen.

Een 350 miljoen jaar oude geschiedenis

De natuur is heel genereus geweest voor Wallonië en heeft zijn ondergrond overvloedig en gevarieerd gevuld met minerale rijkdommen.

Het is blauw, 100% natuurlijk, verfijnd door de millennia voordat het werd gesneden, gebeeldhouwd en gepolijst door de meester steenhouwer.

In de praktijk 

Wil je meer weten over deze lokale steen?  Het Documentatiecentrum opent zijn deuren voor jou!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden