• Attracties
  • Brouwerij

Welkom in de brouwerij van de Lesse in Eprave, een dorpje in Rochefort, waar de droom van twee vrienden in vervulling is gegaan, tot onze grote vreugde.

In 2011 kregen twee vrienden uit Rochefort, die gepassioneerd zijn door bier en door de streek, het idee om een brouwerij op te richten. Deze ambachtelijke brouwerij is een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk, die, met haar productie, alternatieve oplossingen zoekt voor de economische, energie- en milieucrisis.

Bieren van de brouwerij

Het hele jaar door brouwt de brouwerij van de Lesse 3 bieren van hoge gisting: de Chinette (blond), de Cambrée (amber) en de Rouge-Croix (bruin). Dit mooie aanbod wordt uitgebreid met een blond bier in de lente en de zomer, en met de HIVEResse, een bruin winterbier.

  • De Cambrée heeft in 2012 de prijs van beste amberbier van Wallonië gekregen in de categorie 'amberbier met een alcoholgehalte tussen 6 en 8%'.
  • De Marie Blanche won de prijs van 'Best Belgian Beer of Wallonia' in 2016.

In de mate van het mogelijke worden biologische producten gebruikt om de bieren te brouwen.

De Brouwerij van de Lesse bezoeken

De geleide bezoeken aan de brouwerij worden verzorgd door de brouwers. Eindigen doen we met een proeverij.

Maak tijd voor een hoppig bezoek aan de brouwerij van de Lesse.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden