• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed
  • Industrieel erfgoed

Het Bois-du-Luc is een uitzonderlijke getuige van het industriële tijdperk. Uitzonderlijk door de integriteit en authenticiteit van zijn erfgoed.

Bois-du-Luc, een wereldwonder

Samen met de 3 andere grote mijnsites van Wallonië (le Grand-Hornu, le Bois du Cazier en Blegny-Mine) is Bois-du-Luc een van de oudste kolenmijnen van België die deel uitmaakt van het Unesco-werelderfgoed (sinds 1 juli 2012).

Een uniek mijndorp in Europa

Aan het einde van de 19e eeuw stichtte de Société des Charbonnages du Bois-du-Luc (ontstaan in 1685) de Saint-Emmanuelmijnschacht. In de buurt creëerde ze een uniek dorpsmodel met alle industriële gebouwen, de school, het gesticht, de kiosk, de arbeiderswoningen en de kerk.

Laat je verrassen door deze unieke authenticiteit in Europa: een fascinerend microkosmos dat vele verhalen herbergt.

Een fascinerend bezoek

Via een bezoek aan Bois-du-Luc leer je alle radertjes van een van de langst actieve mijnen kennen (1685-1973) en ontdek je een landschap dat gevormd is voor en door het werk.

Je zult onder de indruk zijn van het bijzondere leven van Bois-du-Luc en de paternalistische politiek voor de arbeider en zijn familie. Het is een subtiel evenwichtsspel tussen en rendement en sociale controle.

Fietstochten en wandelingen

Geef een groene toets aan je uitstap en beklim de beboste terrils of huur een fiets voor een culturele tocht in de natuur.

Kom deze uitzonderlijke en goed bewaard gebleven erfgoedsite bezoeken!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

REGIONAAL ECOMUSEUM VAN HET CENTRUM - BOIS-DU-LUC

- 50%
op de individuele toegangsprijs voor volwassenen
Geldigheidsdatum: van 01-01-2022 tot 31-12-2022

Hetzij € 5 in plaats van € 10, op basis van 2 betaalde toegangen voor volwassenen.
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2022 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking - Gemeenschappelijk sanitair

Visites

Groep - EN - FR - IT - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden