• Attracties
  • Grot en spelonk

De Grotten van Goyet vormen een uitzonderlijke archeologische site in België, op enkele kilometers van de stad Namen.
De grotten zijn gelegen in de vallei van de Samson, verscholen in een kalkmassief van 90 hectare en zijn de getuigen van een uitzonderlijk verleden. Hier op deze site werd onder andere de schedel gevonden van de oudste hond ter wereld, de belangrijkste Belgische prehistorische kunstwerken en het graf van een kind van ongeveer 12 jaar uit het recent Neolithicum.

In deze intieme wereld, daar waar de Neanderthaler en de Cro-Magnon hebben geleefd, nodigt een archeoloog-animator je uit om een zeer belangrijke archeologische site te ontdekken. Dankzij deze gids kan je het verleden aanraken, begrijpen en beleven. Interactieve ervaringen en demonstraties veranderen de grotten tot een plek van verwondering, verrassing en verrukking.

Een van de magische momenten van het bezoek is wanneer er vuur wordt gemaakt. De archeoloog gebruikt dezelfde techniek als de prehistorische mensen. Samen met jouw hulp slaagt hij er vast in.

In het restaurant gebruik je een vuursteen om het vlees van de prehistorische lunch te snijden. De maaltijd is samengesteld uit streekproducten.

 

Gerechten Pré en Historiques

Een chef en voedselhistoricus slaat deze zomer zijn tenten op in de Grotten. Je kan er unieke en verzorgde gerechten proeven, die volgens oude recepten bereid worden.
Op vrijdag en zaterdag, 's middags en 's avonds en zondagmiddag. Een originele en lekkere manier om de geschiedenis van de Grotten op je bord te ontdekken.

De Grotten van Goyet beschikken ook over verschillende zuid-oostelijk gerichte terrassen. De ideale plek om te ontspannen in het hart van de Samsonvallei.

Je bezoek organiseren

De site is 7 dagen op 7 open gedurende de hele zomer.
Vertrek van bezoeken om 13u30 en 15u30 (1u45). 12u30 tot 18u van maandag tot donderdag. 12u tot 18u op zondag. 12u tot 21u van vrijdag tot zaterdag.

Rondleiding in het Frans en het Nederlands. Vertrekken om 13.30 en 15.30 uur.

Individuele prijzen
​​​​​​​

Volwassenen: € 9,50

Senioren en studenten: € 8

Kinderen van 4 tot 12 jaar: € 7

Korting grote gezinnen vanaf 2 betalende kinderen.

Groepen
​​​​​​​

Open het hele jaar door op reservatie op +32 (0)4/275 49 75.

Gesloten tijdens de kerstvakantie
​​​​​​​
Programma's

Van 3 tot 5.15 u: grot + prehistorische ateliers

1.30 u: enkel de grot
​​​​​​​
Prijzen

Vanaf € 180 per groep
​​​​​​​
Bekijk de kalender en de prijzen
​​​​​​​

Bereikbaarheid
Met de auto: snelweg E411, afrit 16 Wierde. GPS-coördinaten 50° 26'39''N 5°00'53''E.

Met de trein: Stations in Courrière, Andenne, Ciney, Namen.
Busaansluitingen: Lijn 42 Namen-Faulx-Andenne (halte Mozet - Grottes de Goyet).

COVID-19 : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Je neemt echter best steeds rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen. Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Restaurant

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - NL - Individueel

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden