• Museum of interpretatiecentrum

De archeologische ruimte Saint-Pierre, beheerd door de Dienst voor Archeologie van de provincie Namen, presenteert en belicht de resultaten van de opgravingen in Wallonië.

Gelegen in het hart van de Citadel van Namen, presenteert dit museum de geschiedenis van de regio sinds de Romeinse en Merovingische tijd. Je ontdekt er aardewerk, keramiek, sieraden, wapens, voorwerpen uit het dagelijks leven...

Je kan ook komen kijken naar tijdelijke tentoonstellingen die openstaan voor het grote publiek en voor school- en beroepsgroepen.

Een bezoek om meer te weten te komen over de geschiedenis van Wallonië staat tot je beschikking!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden