• Attracties
  • Brouwerij

L'Escaillonne is een kleine familiebrouwerij in de streek van Chimay. Ze produceert seizoensbieren volgens voorouderlijke technieken. 

De pico-brasserie van Escaillonne, die sinds 2015 op het hoogste punt van Henegouwen is gevestigd, verwelkomt je op afspraak om je haar speciale dranken te laten ontdekken. 

Bieren volgens het seizoen

3 belangrijke bieren worden ter plaatse geproduceerd: 

  • de Paternel: een driedubbele op 8°.
  • de Thomassine: een bruin bier van 7,5°.
  • de Gratouille: een seizoensbier met brandnetel 

Het koppel gepassioneerde brouwers stelt nog andere originele creaties voor:

  • een witbier met aardbeien
  • een blond bier met vlierbloesem
  • een amber bier met bosbessen

Aan het einde van het bezoek wordt een proeverij aangeboden (individueel of in groep). 

De geneugten van de brouwmeester

Het etablissement heeft ook een open verkoopbalie waar je heerlijke traditionele streekgerechten kunt vinden, vergezeld van de huisbieren.

Een bezoek met een vleugje passie!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt - Proeverij

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - Individueel - Betalend

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden