pdf

Dienst voor Toerisme van Viroinval

  • Toeristenbureau van Viroinval
  • Toeristenbureau van Viroinval
  • Toeristenbureau van Viroinval
  • Toeristenbureau van Viroinval
  • VVV

Ontdek Viroinval, een wandelparadijs met tal van troeven in de provincie Namen, ten zuiden van de streek van l'Entre-Sambre-et-Meuse.

De Dienst voor Toerisme verwelkomt elke dag reizigers in het Frans en in het Nederlands.

Raadpleeg voor je vertrek de website van de gemeente. Onder de rubriek 'Toerisme' vind je volledige informatie die dagelijks bijgewerkt wordt.

Ter plaatse biedt de Dienst voor Toerisme tal van tweetalige brochures: toeristische gids, special groepsgids, flyer en kaart van 'Treigne, museumdorp', wandel- en mountainbikekaarten, topogidsen en evenementenkalender.

Je kan je moeilijk vervelen in Viroinval

Dit ware 'wandelparadijs' biedt een van de mooiste netwerken van gemarkeerde wandelpaden in Wallonië. De gemeente telt namelijk 38 circuits in lus die met elkaar verbonden zijn voor een totaal van 300 km.

De wandelingen worden elke dag onderhouden, de gezichtspunten zijn duidelijk, toeristische meubilair siert de paden, tot plezier van de wandelliefhebbers. Picknick- en barbecueplaatsen, rustbanken, loopbruggen om beekjes over te steken, trappen en hellingbanen om bepaalde sites te beveiligen... Viroinval is ongetwijfeld een 'wandelvriendelijke' gemeente.

Hou je van nordic walking? Je vindt hier een park met 15 circuits. En als je mountainbiker bent, geniet je van een netwerk van ongeveer 100 km tussen naburige gemeenten in België en Frankrijk.

5 goede redenen om Viroinval te bezoeken

  • Met familie, vrienden of je geliefde kan je de Jardins d'O de Nismes bezoeken (te voet of met een elektrisch bootje)
  • De 8 dorpen in de gemeente zijn uitermate geschikt om te gaan wandelen
  • Vierves en Treignes hebben een infoparcours met gratis rondleidingen
  • Treigne telt 4 musea: de Espace Arthur Masson, de Stoomtrein der 3 Valleien, het Ecomuseum van Le Viroin en het Malgré Tout-museum en het Museum van het Klein Formaat in Nismes

Er is meer... er worden het hele jaar door tal van evenementen en activiteiten georganiseerd: het feest van het Natuurpark, het Bergerie-feest, het champignonweekend, de lokale markten, de grote avondmarkt in augustus in Nismes, het Toine-feest in Treignes of het Stoomfestival.

Bezoek de website van de Dienst voor Toerisme om alles te weten te komen over het toerisme in Viroinval.

 

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.