Huis voor Toerisme van Waals Picardië, Agentschap Doornik

flag
  • Toeristenbureau van Waals-Picardië, agentschap Doornik
  • Toeristenbureau van Waals-Picardië, agentschap Doornik
  • Toeristenbureau van Waals-Picardië, agentschap Doornik
  • Huis voor Toerisme/Toeristische dienst
Twee natuurparken overheersen de Tournaisis, het Heuvelland en de Scheldevlakte.Beide parken, zowel het golvende Heuvelland als de Scheldevlakte, hebben hun natuurlijk erfgoed onaangeroerd kunnen behouden en er heeft zich een landelijk toerisme ontwikkeld met parcours vol streekproducten, brouwerijen en landbouwgronden.Het 'Maison du Pays des Collines' laat je kennismaken met de geschiedenis en de legendes van de denkbeeldige wereld, terwijl de platte landschappen van de moerassen en wouden inspiratie gaven voor de ontdekkingstocht van het 'Maison des Plaines de l'Escaut'.
Picardisch Wallonië, Erfgoed en Natuurparken. Picardisch Wallonië strekt zich uit op een grote vlakte waar drie kunststeken schitteren : Doornik (Tournai), Aat (Ath) en Edingen (Enghien).In de schaduw van de kathedraal met haar 5 klokkentorens, nodigt het historische hart van Doornik je uit tot een bezoek aan het architecturaal erfgoed en de 7 musea die je zullen overstelpen met kunstschatten.Aat, een gezellig stadje dat onlangs gerenoveerd werd, dompelt de bezoeker onder in haar folklore in het Reuzenhuis van Aat.Edingen, met haar groen kader, toont met trots de perspectieven en de geometrie van haar park.
Open de deuren van het Gasthuis O.L.V. met de Roos en proef, in een adembenemend architecturaal kader, de sfeer van de geneeskunde van vroeger en nu.Benader de honderden vogels in het bloemrijke Pairi Daizi park; maak kennis met de geschiedenis van de Prinsen de Ligne die vorm gaven aan het domein van het Kasteel van Beloeil; laat je onderdompelen in het verleden in het Gallo-Romeinse dorp dat gereconstrueerd werd in Aubechies ...Laat je verrassen door de rijkdommen van Le Tournaisi !
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.