Toeristische Federatie van de Provincie Luik

flag
  • Toeristische Federatie van de Provincie Luik
  • Toeristische Federatie van de Provincie Luik
  • Ontdek het carnaval van Stavelot en de Blancs-Moussis, in de provincie Luik
In hartje Europa, vlakbij Maastricht, Aken en Brussel beschikt de Provincie Luik over een opmerkelijk communicatienet.
De Provincie Luik is ook de streek van de wellness met het wereldvermaarde Spa en Chaudfontaine met zijn Château des Thermes.
De kunststad en eeuwenoude Bisschoppelijke stad Luik is de economische en culturele metropool van Wallonië, maar ook Europees vlak telt de stad mee: Museum van het Waalse leven, museumcomplex Grand Curtius, Koninklijke Opera van Wallonië, Filharmonisch orkest van Luik).
Luik is een levendige stad, met tradities, folklore en boordevol gastronomische ontdekkingen.
Hier worden evenementen met internationale bekendheid georganiseerd zoals de Grote Prijs van België Formule 1 in Spa-Francorchamps, de oudste der wielerklassiekers Luik-Bastenaken-Luik, het Festival Francofolies in Spa, het Internationale Jazzfestival in Luik, de Designbiënnale, ...
De landschappen hier zijn veelzijdig: Ardennen, Venen, Condroz, Haspengouwse vlaktes, Land van Herve met zijn boomgaarden, de Maasvallei, ...
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.