pdf

Kasteel van Jehay, schat van Maasrenaissance in Amay

 • Kasteel van Jehay
 • Ontdek het Kasteel van Jehay, een mooi voorbeeld van Maasrenaissance
 • Ontdek het Kasteel van Jehay, een mooi voorbeeld van Maasrenaissance
 • Ontdek het Kasteel van Jehay, een mooi voorbeeld van Maasrenaissance
 • 365
 • Kasteel
 • Kasteelpark
 • Park/tuin
 • Bouwkundig erfgoed

Dit kasteel omringd door grachten is een zeldzaam voorbeeld van de Maasrenaissance uit het midden van de 16e eeuw en een uitzonderlijk erfgoed van het Waals Gewest. Je ontdekt er een grote collectie meubels en kunstwerken dankzij de voorlopige tentoonstellingen. Bezoek de tuinen in Italiaanse stijl met hun beelden en fonteinen, evenals een gerestaureerde voormalige moestuin.

Gelegen in de provincie Luik biedt het Kasteel van Jehay een opmerkelijke en unieke architectuur in Europa. Het is herkenbaar aan het dambordmotief op de muren en vormt een zeldzaam, maar prachtig voorbeeld van Maasrenaissance uit het midden van de 16e eeuw.

Het kasteel

Dit imposante gebouw omringd door slotgrachten ziet er sprookjesachtig uit. De aparte en verfijnde sfeer van het kasteel van Jehay alleen is de omweg waard. Kunstliefhebbers zullen in verwondering staan bij de eclectische collecties: meubilair, zilverwerk, schilderijen, wandtapijten, aardewerk en boeken.

De tuinen

De parken en tuinen "in de Italiaanse stijl" zijn groene pareltjes waarin opmerkelijke bomen en opgebonden lindebomen staan. In de tuin staan ook verschillende fonteinen en veel bronzen beelden.

De voormalige moestuin, opgericht in de 19e eeuw, werd recent gerestaureerd. Deze door een muur omringde droomplek is meer dan een hectare groot en ligt aan de zoom van het bos. De bezoekers ontdekken er oude groentenvariaties, eetbare bloemen, fruitbomen en delicate rozenstruiken...

De tuin verschuilt ook een voormalige ijskelder. Deze werd gebouwd in de 19e eeuw en diende toen om natuurlijk ijs, dat geoogst werd tijdens de winter, te bewaren.

Het Domein van Jehay bezoeken

De kamers van het kasteel zijn voor onbepaalde tijd ontoegankelijk voor het publiek, aangezien deze nu in restauratie zijn. De bijgebouwen en de tuin huizen daarom de tentoonstellingen, samen met het bezoekersonthaal, de winkel en een gezellige ruimte.

De voormalige woning van Graaf Guy van den Steen biedt je een ongelooflijke reis door de kunst. Via een 15 minuten durende film kan je een virtuele wandeling maken door het kasteel en de bemeubelde ruimtes op de benedenverdieping bewonderen.

Deze parel van de Maasrenaissance is te bezichtigen in de provincie Luik!

Prijs

Individueel

€ 5
€ 3
€ 4
€ 4

Groep

€ 4
Gratis toegang de 1e zondag van de maand van april tot oktober, behalve tijdens evenementen

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

 • Winkel/boetiek
 • Parking autocar
 • Parking

Dieren

  Huisdieren niet toegelaten
  Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.