Montée Historique de Forêt-Trooz - Autorally

flag
  • Montée Historique de Forêt-Trooz - Rallye automobile
  • Wedstrijd/competitie
Evenement gepland voor de maand mei 2018
Data en programma kunnen veranderen.

Ontdek deze race die in de jaren 60 en 70 een onvermijdelijke wedstrijd was en vandaag helemaal hip is. In Forêt-Trooz in mei 2017.

Er is geen twijfel meer mogelijk: het concept van de historische beklimmingen, gebaseerd op demonstraties en een facultatief sportief deel op het einde van de dag, kent een enorm succes! Een "Montée Historique" die doet denken aan die van Maquisard, met 117 aanwezige concurrenten op deze 1ste editie. In tegenstelling tot Maquisard, die midden augustus wordt gereden tussen Marteau en La Reid, verwelkomt Forêt-Trooz auto's uit 4e divisie. En het wordt zeker de moeite, want Jean Schmits en zijn Ralt F3000 1993 hebben hun aanwezigheid bevestigd!

Om nog maar te zwijgen over de Martini F2 1992 van Serge Baiwir! Voeg daar een Formule Vee Apal (Etienne Tinant), een Formule Ford Hawke (Luch Withouck), een Formule Panda Tatuus (Giuseppe Pollara) en een Barquette Mean (Jean-Claude Leemands) aan toe en je begrijpt meteen dat deze 1ste Montée Historique van Forêt-Trooz er een wordt om nooit te vergeten... De dag eindigt op z'n Amerikaans met een tijdrit. Vanaf 16u30 brengt een Montée en Or de beste amateurs samen voor een Top 10, daarna bepaalt een Final 3 wie er voor het eerst op het podium van Forêt-Trooz zal schitteren. Het plateau van deze eerste Montée Historique van Forêt-Trooz zit vol van verrassingen, zoals de MG Metro 6R4 van Fernand-Marc Corman.

Verder staan ook nog de volgende namen op de reservelijst: BMW 3.0 CS van Grégory Fastré, de Porsche 356 Pré-A van Michel Closjans en de Simca Rallye 2 van Patrick Coinne, de VW Cox van Bernard Cornet, de Mini... break van Alex Cuvelier en de populaire Simca 1100 Special van Vincent Snyers. De Montée Historique van Forêt-Trooz is 2350 meter lang en heeft een partnerschap met Gahrmer Porsche Service waardoor er een groot aantal Porsches 911 te bezichtigen zijn, een emblematisch model dat 50 jaar bestaat! De faciliteiten van Garage Delhez, dealer van Ford in Trooz, zullen dienst doen als algemeen centrum op het evenement.

Openingstijden

Evenement gepland voor de maand mei 2018
Data en programma kunnen veranderen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.