Middeleeuws weekend in het kasteel van La Roche

flag
  • Week-end historique XVIIème siècle au Château de la Roche
  • Folklore en traditie
Van zaterdag 05 tot 06 augustus 2017.
Troubadours, jongleurs, zwaardgevechten, valkerijdemonstraties... kom de middeleeuwen herbelven in het Kasteel van La Roche begin augustus 2017.
Voor het 26ste opeenvolgende jaar brengen troubadours, strijders en minstrelen het feodale kasteel van La Roche tot leven. Reconstructie van kampementen, ambachtswerk, vriendelijke gevechten, valkerij, vuurspuwers, kaartlegsters, boogschieten, middeleeuwse markt in het kasteel... alle ingrediënten zijn aanwezig om er een geweldige familiedag van te maken.
Meer dan 150 figuranten entertainen het publiek. Je kan kalligrafie uitproberen, middeleeuwse disciplines of deelnemen aan de reconstructies.
Voor de lekkerbekken kan je aan verschillende standjes smaken van vroeger en nu ontdekken... Het kasteel wordt elke dag om 17.30 uur bestormd (Opgelet laatste ingang om 17 uur want de toegangsweg wordt gebruikt voor de bestorming).

Nieuw in 2016

Ontdek de middeleeuwse tuin met zijn medicinale en culinaire planten.
Mis dit evenement niet en kom je helemaal onderdompelen in de feodale sfeer.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.