Koekoeksfeest in Polleur

flag
  • Fête de la Cour du Coucou à Polleur
  • Folklore en traditie
Van zaterdag 29 tot 30 juli 2017.
Ontdek de legende van het Beest van Staneux. Een uniek evenement in zijn soort! Folklore en tradities wachten op jou in Polleur in juli 2017.
Neem deel aan een feestelijk weekend, in het teken van traditie en folklore, dat zaterdag begint met het huwelijk van de Koekoek gevolgd door het huwelijksbanket en -feest.
Op zondagmorgen gaan alle rechtvaardige mannen op jacht om het Beest te vangen, terwijl de vrouwen "braaf" op hen wachten bij het aperitief.
's Namiddags zijn er heel wat activiteiten te beleven zoals het Waalse theater, poppen, oude games ... In de verschillende tavernes waar je tal van kleurrijke personages zal ontmoeten, kan je van alles proeven om je innerlijke mens te versterken.
Het hoogtepunt van het festival, het oordeel van de Koekoek, dompelt je onder in het hart van de volksrechtbank die onmiddellijk straffen uitspreekt.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.