Wandelen met stok in Kain

flag
  • Wandelen met stok in Kain
  • Bijeenkomst
Evenement gepland voor de maand april 2018
Data en programma kunnen veranderen.
Tijdens deze wandeling die teruggaat tot de 14de eeuw beklommen de monniken vroeger de Mont-Saint-Aubert bij wijze van boetetocht. In Kain op 6 april 2015.
Veel later gingen de plaatselijke kwajongens naar de "berg" en braken ze takken af in de omliggende bossen. Ze maakten stokken en voerden vredige gevechten met hun houten wapens. 

Vandaag bestaat deze traditie nog steeds. Elke Paasmaandag doen de inwoners van Doornik een wandeling (van 6, 12 of 20 km) naar de top van de Mont-Saint-Aubert - iedereen op zijn eigen tempo. De berg is 147 hoog en biedt een mooie compensatie voor de wandelaars dankzij zijn prachtig panoramisch uitzicht over de volledige Scheldevallei en de stad in het midden met haar kathedraal en 5 torens.

Onthaal door de organisatoren van 7u tot 17u in de sporthal van Kain - Rue Abbé Dropsy nummer 2. U krijgt er info waardoor u het door u gekozen parcours (6, 12 of 20 km) gemakkelijk kunt volgen. Het is bovendien bewegwijzerd. 

Aan het secretariaat bij het vertrek in de hall: drankjes en snacks, voorstelling van oude Doornikse spelen. Bij aankomst bovenop de Mont-Saint-Aubert: tent met bar, uitdeling van een koude drank en het traditionele paasei, tal van animaties.
Tijdens de parcours wordt er ook een aandachtigheidswedstrijd georganiseerd waarbij tal van prijzen te winnen vallen. 
Enige voorwaarde om deel te nemen: breng een stok mee...

Gratis inschrijving.

Openingstijden

Evenement gepland voor de maand april 2018
Data en programma kunnen veranderen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.