Wandeling Jean Nature (met wafels)

flag
  • Wandeling Jean Nature (met wafels)
  • Bezoek
Op maandag 02 april 2018

Het huis "Jean Nature" was een herberg en elke Paasmaandag bakte de eigenares wafels... Een echte legende in Lahamaide, in maart 2017.

Dit jaar neemt het huis "Jean Nature", gelegen in een prachtig coulisselandschap in het hart van het Pays des Collines al voor de 12e keer de draad van het vroegere leven op en vertelt het haar geschiedenis, iets tussen een legende en een traditie.

In de 19e eeuw bakte de eigenares in de herberg elke Paasmaandag wafels om de inwoners van Lahamaide samen te brengen. Op Paasmaandag "breken we de eieren in Jean Nateur"!

Op maandag 6 april organiseert het Ecomuseum van het Pays des Collines en de Natuurgids de "Jean Nature-wandeltocht". Een wandeling van 5km die begint om 14u30 aan het Ecomuseum van het Pays des Collines, Plada 6, 7890 te Lahamaide (Elzele).

Op het einde van het parcours, rond 16u, maakt het Ecomuseum wafels klaar voor de wandelaars en ook voor alle andere lekkerbekken. De wafels zijn bovendien heerlijk te combineren met het roodbruine lokale bier La Hamaide.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.