PROMENADE A SERAING

flag
  • Wandeling/wandeltocht
Te voet - gemakkelijk.
Deze wandeling is een eerste kennismaking met het bos. Door het korte en eenvoudige traject is de wandeling ideaal voor kinderen. De naam Seraing roept grijze beelden, vuur en cokes op, maar is eigenlijk vooral een uitgestrekte groene zone van 1.200 ha die gaat van de bossen van la Vecquée tot die van Saint-Jean.
Deze wandeling doet u al snel de grote metropool vergeten. Stilte is hier koning. De groene reuzen (beuken en eiken), vergezellen u tijdens de wandeling, die ideaal is voor gezinnen en ook voor kinderwagens toegankelijk is. De wegen zijn breed en recht. U wandelt door sierlijke beukendreven.
Toegang via de route du Condroz. Aan het kruispunt van Plainevaux de N683 naar Seraing volgen. Na twee kilometer linksaf draaien richting Hôpital de l'Abbaye.
Het vertrekpunt ligt aan de rand van het bos, waar de wegen van Rotheux en Boncelles samenkomen (rotonde). Parkeerplaats. Circuitbord (4,5 km) aan de ingang van het bos van la Vecquée, de blauwe rechthoeken volgen.
Info : "Het bos, met volle teugen" brochure uitgegeven door de Fédération du Tourisme de la Province de Liège: Tel. : +32 (0)4/237.95.26 -www.ftpl.be, beschikbaar bij alle Maisons du Tourisme van de provincie Luik.
Info:
Maison du Tourisme du Pays de Liège

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand5 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.