PLATEAU DES COMMUNES A OMBRET

flag
  • Wandeling/wandeltocht
Via het natuurparcours in Ombret komt u meer te weten over de fauna en de flora van de Ardennen in de Condroz, een brede strook van 4 tot 5 km die de Maasvallei volgt en die een geologische structuur bevat die veel lijkt op die van het Ardens Massief. Wandelaars zien open plekken, naaldwouden, aanplantingen, schaduwrijke plekjes of heidevelden. U ontdekt er rotsige zomen die puddingstenen zijn. Dit zijn rotsen zoals u ze aantreft op de zomen van de Falhotesteen. Een prachtig panorama opent zich op een meander van de Maas aan de voet van de Their d'Olne.
Ga rechts aan het einde van de brug van Ombret. De toegang tot de start van het natuurparcours is bewegwijzerd vanaf de eerste kruisingen. Meerdere borden met de vermelding parcours-nature zorgen ervoor dat u het Plateau des Communes met de wagen kunt bereiken.
Vertrek: Rue Les Communes.
Bebakening: rode rechthoek.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand3 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.