LES PROMENADES DE HASTIERE - LES JOURNAUX

flag
  • Wandeling/wandeltocht
Kom Hastière ontdekken: de natuurlijke rijkdom, de gastronomie, en de historische bezienswaardigheden tijdens deze wandeling door een groene streek.
Lange wandeling : neem de weg naar links, door het veld. Bij het kleine kruispunt gaat u rechtdoor en stapt u op een klein weggetje het bos in. Op de grand-route, draait u rechts af en volgt u de weg. Bewonder de grotten van de Pont d'Arcole en de rotsen van Tahaut.
Neem de Ferdinand Champt straat om terug te keren.
Korte wandeling : neem de weg naar rechts richting Inzemont. Op het punt van het plateau, ziet u op uw rechterkant de oude boerderij van Crupet. Stap naar Inzemont langs de drinkplaats. Als u in het dorp bent aangekomen, sla dan recht het pad in dat in lussen naar Hastière loopt. Houd even halt in " Belvédère " waar u een prachtig uitzicht op de vallei hebt. Stap verder naar beneden om terug te keren naar Hastière.
Begin: Place Emile Binet. Neem de route de Givet. Neem na het stadion van Brogniez de weg rechts en volg de groene tekens. Schitterende vergezichten over Hermeton-sur-Meuze en de dam. Neem in het bos het pad op ongeveer 500 rechts. Stap het einde nog zo'n 200 meter verder. U hebt nu 2 mogelijkheden:
1) een lange wandeling: 3 uur 30.
2) een korte wandeling: 1 uur 30.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand13 Km

Duur

Minimumduur3:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.