LE TOMBEAU DU CHEVALIER

flag
  • Wandeling/wandeltocht
Herbeumont is het vertrekpunt van deze kleine escapade. U zal een groot deel van de wandeling langs de oevers van de Semois wandelen, in het bijzonder in de meander die zijn naam aan de plek gegeven heeft: Tombeau du Chevalier (Tombe van de Ridder). Dan gaat het naar boven naar de ruïnes van het oude kasteel. De tocht naar boven is niet zo lang, en het schitterende uitzicht is de moeite meer dan waard.
Van Namen of Brussel, naam de E411 naar Aarlen. Neem uitrit Libramont-Chevigny (uitrit 25) en neem de N46 naar Bouillon-Sedan. 9km verder draait u dan links af naar Bertrix. Van daar gaat het dan naar Herbeumont. De kortste en snelste weg loopt langs Cugnon en Mortehan. Parkeer uw wagen in het centrum van het dorp. Met de trein, lijn IC Namen-Luxemburg, overstappen in het station van Libramont. Neem de trein naar Bertrix.
Ten gevolge van vandalisme, is het viaduct gesloten. U moet via de route de Florenville gaan om de wandeling te starten.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand10 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.