LE CIRCUIT DES MUETS

flag
  • Wandeling/wandeltocht
Ga wandelen op het Circuit des Muets (de Route van de Doofstommen). Ontdek de place du Joncquois, de kerk en de kapel van Saint-Ghislain, en het Kruis van de Stommen. Op dit kruis staan een aantal onleesbare gravures. De legende zegt dat twee doofstommen zich aan de voet van dit kruis gedood hebben omdat ze van mening verschilden over de betekenis van de gravures. In Erquennes staan ook vier opmerkelijke bomen: drie Hollandse lindebomen en een Engelse eik.
Begin van de wandeling: Place de Joncquois in Erquennes. Wandel naar de school die zich ietwat teruggetrokken op het plein bevindt. Draai rechts af, en volg het pad. Je wandelt langs twee draaikruisen. Op het einde van het pad: sla rechts af op de rue d'Erquennes. Dan, links tot aan het Croix des Muets. Draai rechts (door het veld). Op het einde: rechts. De kapel: naar links, tot aan een S-vormig punt. Neem het pad rechts. Op het einde: rechts. Wandel verder tot aan een asfaltweg. Volg de weg rechts totdat u aan een pad komt langs een villa. Wander verder tot aan een kruispunt (Fache du Pré Becquet): draai links. Wandel verder tot aan het "Grosse Croix". Draai recht tot aan het eindpunt van uw wandeling: Place du Joncquois.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand10 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.