LE CIRCUIT DES CAVINS

flag
  • Wandeling/wandeltocht
Kom Angre en de omgeving ontdekken. Deze wandeling begint aan de kerk van Angre. De kerk werd gebouwd in 1075 en is in de loop der eeuwen verschillende keren verbouwd geweest. Angre is ook het thuisdorp van Charles Bernier, een bekend graveerder. U ontdekt een beeld van deze artiest op een stuk rots van de Caillou-Qui-Bique net voor u de rivier oversteekt. De "Grande Honnelle, want zo heet deze rivier, ontspringt in Frankrijk, ten oosten van Bavay. De Saint Roch kapel werd opgericht in 1851 na een cholera-epidemie. Van het oriëntatietablet hebt u een interessant uitzicht op de valleien van de twee Honnelles. Het is ook mogelijk om dit parcours te paard af te leggen, rekening houdend met het feit dat een groot deel van het parcours geasfalteerd is.
Start : kerk van Angre : wandel weg van de kerk en draai links de rivier over. Na de brug, naar rechts, u loopt naar boven naar de kapel Saint Roch. Stap links naar beneden. Op het kruispunt met de rue Chasse Lotteau stapt u rechts terug naar boven. Bij de Haie d'Angre, stapt u naar links door het veld. Wandel naar links en dan rechtdoor aan het kruispunt met de geasfalteerde weg. Aan het volgende kruispunt rechts, dan links en dan naar boven tot aan de place d'Angreau. Aan het plein neemt u de ruelle Galot, dan naar links. Bij de tweesprong gaat u naar beneden naar rechts, steek de rivier over en wandel rechtdoor tot aan de 2e Saint Roch kapel. Links en dan rechtdoor naar de kerk.
Voor meer info: Administration Communale de Honnelles - Rue Grande 1 - 7387 HONNELLES - Tel: 065/75 92 22.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand10 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.