LA PROMENADE DE MARSINNE À WANHÉRIFFE

flag
  • Wandeling/wandeltocht
Het gehucht Marsinne is een echt openluchtmuseum en bestaat uit drie grote boerderijen dicht bij elkaar in de buurt: Carmont, 'Ferme du château' en Blocus. Samen vormen ze een opmerkelijk geheel van landschappelijke architectuur typisch voor de dorpsstructuur tijdens het Ancien Regime. De structuur van het gehucht is weinig veranderd sinds de 17de eeuw. Het gehucht Wanhériffe werd gebouwd door de Fransen en behoorde vroeger tot het dorp Couthuin. "Wanhériffe" betekent het water van de weides, wat verwijst naar de nabijheid van de Maas.
De Valleien van de Burdinale en de Mehaigne stellen 18 wandelroutes voor, 4 mountainbikeroutes en 2 fietsroutes.Een recto/versokaart met de verschillende routes is beschikbaar bij de toeristische dienst: Rue de la Burdinale 6 - 4210 Burdinne.
Vertrek: Rue Simon, parking Rue Pied du Thier naast het sportterrein.Neem de weg links aan het tennisterrein.Bebakening: rood verticaal rechthoekje op een witte achtergrond.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand12 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.