ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°9

flag
  • Wandeling/wandeltocht
Het circuit doorkruist het staatsbos van Florennes, daarna het gemeentelijk bos van Villers-le-Gambon (gemeente Philippeville) en een stuk privé-bos. Het bos bestaat hoofdzakelijk uit oude eiken verjongd met diverse loof- of naaldbomen. De zwarte specht en de bonte specht leven in deze bossen samen met de reeën en de everzwijnen. Tal van waterjuffers, vlinders, vogels en zoogdieren hebben ook een toevluchtsoord gevonden in het bos en zijn zonovergoten randen.
U kunt de wandelkaart hier downloaden.Voor meer info: Maison du Tourisme des Vallées des Eaux vives, rue de la Falaise 3, 5660 COUVINTel.: 060/34 01 40.E-mail: valleesdeseauxvives@skynet.be .Internet: http://www.valleesdeseauxvives.be.
Vertrek op 50 m van de kerk van Chaumont, rue de l'Abbé Dessomme, op de hoek tegenover nr 13 a, rechtover de TEC bushalte.Bereikbaarheid: Vanaf de "Barrière Luc" richting Florennes, daarna de eerste naar rechts richting Chaumont. Passeer de kerk van Chaumont. De wandeling start een beetje verder.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand9 Km

Duur

Minimumduur3:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.