ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°8

flag
  • Wandeling/wandeltocht
Ga het paadje tussen de twee gebouwen van het CRIE naar beneden en neem links de bosweg en volg de blauwe markeringen. Steek de brug net na de "Ternelhütte" over en neem rechts in de richting van de prachtige vallei van de Helle. Wanneer de wandeling van de oever van de Helle weggaat om te bosweg weer te bereiken, komt het enige kritieke punt van de wandeling. De weg is smal en stijgt heel snel. Gelukkig is er een touw dat u helpt bij de beklimming. Een beetje verder, passeert u twee "Pouhons" (ijzer- en koolzuurhoudende waterbronnen) aan de voet van een oude steengroeve. Daarna wacht u een steile beklimming langs het beekje Sporbach. U keert langzaam terug naar het vertrekpunt.
U kunt de wandelkaart hier downloaden.
Voor meer info: Maison du Tourisme des Cantons de l'Est, place Albert Ier, 4960 MALMEDY
Tel.: 080/33 02 50.
E-mail: info@eastbelgium.com.
Internet: http://www.eastbelgium.com.
Vertrek aan het CRIE van Ternell.
Bereikbaarheid: Vanaf Eupen, de N67 nemen richting Monschau. Het CRIE van Ternell bevindt zich op zo'n 10 km van het centrum van Eupen (borden vanaf de benedenstad van Eupen). Parkeermogelijkheden.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand11 Km

Duur

Minimumduur4:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.