ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°6

flag
  • Wandeling/wandeltocht
De wandeling gaat door het bos van Blaimont naar "Les Quartiers" en het dorpje Lompret. U steekt een kalksteenplateau over dat overhelt naar het zuiden en het oosten en een vijftigtal meter over de rivier uitsteekt. U ontdekt er tal van steile rotshellingen en een erg rijke flora. Het tweede deel van de wandeling loopt langs de Eau blanche, voorbij de Moulin (Forge Monseu) en via de Grand Pont (Grote Brug) terug naar de overloop van het meer van Virelles. Niet ver daarvandaan, vindt u Aquascope. Op deze prachtige plaats leert u alles over de fauna en flora in het meer van Virelles (parcours, films, educatieve spelletjes).
U kunt de wandelkaart hier downloaden.Voor meer info: Maison du Tourisme de la Botte du Hainaut, rue de Noailles 4 à 6460 CHIMAYTel. : 060/21 98 84E-mail : maisontourismebotte@swing.be.
Vertrek vlakbij de overloop van het meer van Virelles. Topografisch bord aan het begin van de wandeling.Bereikbaarheid: Via de weg van de Eau d'Heure-dammen tot in Virelles (N539). Enkele parkeerplaatsen.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand7 Km

Duur

Minimumduur2:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.