ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°4

flag
  • Wandeling/wandeltocht
Wandel over de Rur-rivier tot het staatsbos van Küchelscheid. Dit bos wordt gekenmerkt door oude sparren die zichzelf natuurlijk vernieuwen. De voorbije jaren werden jonge beuken aangeplant op diverse plaatsen. U komt bij de vijver van Bergervenn. Ga over de dijk van de vijver om langs de veen van het Bergervenn te lopen. Tal van sparren werden uit de veenachtige zones verwijderd om typische berkenbossen terug aan te planten. Na het Bergervenn loopt u langs een beukenbos waar u een heleboel kleine natuurlijk beukenzaailingen kunt zien. Na 1 km, doorkruist u het Schwarzbach doorkruisen en komt u terug in het bos van Küchelscheid terug. Aan de rand van het bos ziet u in de verte het Duitse dorp Kalterherberg.
U kunt de wandelkaart hier downloaden.Voor meer info: Maison du Tourisme des Cantons de l'Est, place Albert Ier, 4960 MALMEDYTel. : 080/33 02 50E-mail : info@eastbelgium.com.Internet : http://www.eastbelgium.com.
Bereikbaarheid: N68 vanaf Eupen. In Mont-Rigi, de N676 nemen, daarna in Sourbrodt de N747 richting Elsenborn. Aan het rond punt van het "Camp d'Elsenborn", de N669 nemen richting Küchelscheid. Na 5 km, ziet u een parking naast de weg aan de Thomas-brug.Deze wandeling is ook toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand6 Km

Duur

Minimumduur2:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.