ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°3

flag
  • Wandeling/wandeltocht
U loopt langs de Semois en passeert de abdij van Clairefontaine. Aan uw rechterzijde ziet u een linde van meer dan 300 jaar oud. Vervolgens neemt u een kleine weg (nog steeds langs de Semois). U wandelt voorbij een gesteelde eik van enkele honderden jaren oud. Er is een barbecueruimte mocht u even willen stoppen. Daarna komt u bij de molen van l'Epine, een graanmolen uit de 19de eeuw die tot de Eerste Wereldoorlog actief was. Een beetje verderop, hebt u twee prachtige uitzichten op de molen van l'Epine en de abdij van Cordemois. Volg de weg tot de onlangs gerenoveerde belvédère. U daalt opnieuw af via de Auclinhelling, een echt "bosmuseum" met gigantische bomen.
U kunt de wandelkaart hier downloaden.Voor meer info: Maison du Tourisme du Pays de Bouillon, quai des Saulx 12, 6830 BOUILLONTel. : 061/46 52 11E-mail : info@bouillon-tourisme.be.Internet : http://www.bouillon-tourisme.be.
Bereikbaarheid: N89 richting Bouillon. Neem na Noirefontaine de N828 naar rechts richting Bouillon-Corbion. In Bouillon, volg de hoofdweg en steek de brug over de Semois over. Ga vervolgens onmiddellijk naar rechts en ga verder tot u een stenen brug (Pont de Cordemois) oversteekt. Dit is het startpunt van de wandeling. Parkeermogelijkheid in de buurt van de brug.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand8 Km

Duur

Minimumduur3:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.