ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°28

flag
  • Wandeling/wandeltocht
Het dorpje Vierves is geklasseerd bij de mooiste dorpjes van Wallonië. Bij het begin van de wandeling loopt u langs het indrukwekkende kasteel van de Baronnen van Vierves en later van de familie Hamal. Via een steegje daalt u af naar de brug over de Viroin voor u de beklimming van de Ardense helling aanvangt. Mis het uitzichtpunt over het dorp en het kasteel niet. Aan het begin van Olloy bevinden zich de ruïnes van een indrukwekkend gebouw waar een steenbreker in ondergebracht was. Ga naar de Vieux Pont (Oude Brug) over de Viroin, doorheen de oude wijk van Olloy. Steek de N99 over en klim naar de kalkhoudende velden met karakteristieke zwarte dennen. Via de Roche Madoux (oude steengroeve en kalkhoudend grasveld onderhouden door grazende schapen) komt u terug in Vierves.
U kunt de wandelkaart hier downloaden.Voor meer info: Maison du Tourisme des Vallées des Eaux vives, rue de la Falaise 3, 5660 COUVIN.Tel : 060/34 01 40.E-mail : valleesdeseauxvives@skynet.be.Internet : http://www.valleesdeseauxvivies.
Vertrek op de place Albert I voor de kerk van Vierves-sur-Viroin (Viroinval).Bereikbaarheid: N5 tussen Philippeville en Couviin, richting Nismes. Volg tot Olloy en Vierves. Parking op het plein van Vierves.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand10 Km

Duur

Minimumduur3:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.