ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°27

flag
  • Wandeling/wandeltocht
De wandeling gaat stroomopwaarts vanaf het beekje van Petit-Thier. Interessant hier, is de aanwezigheid van opmerkelijke beboste venen. De grote plantkundige diversiteit maakt dit een belangrijke schuilplaats voor de vogels. Als u heel erg aandachtig bent, kunt u beneden in de vallei misschien een ijsvogel of een klapekster zien. De wandeling gaat verder in het staatsbos van het Grand-Bois. Dit bos strekt zich uit over 1800 ha en heeft zowel naaldbomen als loofbomen staan. Het tweede deel van de wandeling daalt u terug af naar het charmante en typische gehuchtje Burtonville dat volledig gebouwd is met de plaatselijke arkosesteen. U keert terug naar Petit-Thier langsheen het bos.
U kunt de wandelkaart hier downloaden.Voor meer info: Maison du Tourisme du Val de Salm et des Sources de l'Ourthe, avenue de la Salm 50, 6690 VIELSALM. Tel: 080/21 50 52.E-mail: info@vielsalm-gouvy.org.Internet: http://www.vielsalm.org.
Vertrek aan de kerk van Petit-Thier.Bereikbaarheid: Op 5 km ten noordoosten van Vielsalm op de N675 richting Recht-Malmedy-Sankt Vith.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand9 Km

Duur

Minimumduur3:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.