Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

De stuwdam van de Vesder, op enkele kilometers van Eupen, is een van de grootste in Wallonië, samen met die van Gileppe en van het meer van de Eau d'Heure. Hij houdt meer dan 25 miljoen kubieke meter water tegen. Twee leerrijke paden infomeren je op een ludieke manier.

Het leerrijke waterpad

Op een makkelijk parcours van 1 km leren de wandelaars door vier informatieborden op een levendige en ludieke manier over de bouw van de stuwdam, het water, het waterzuiveringsstation en zijn mogelijkheden. Vertrek: aan de stuwdam van Eupen beneden aan het restaurant.

Foxy: het leerrijke en ludieke bospad

Verspreid over een parcours van 2,5 km leggen informatieborden meer uit over de typische Ardense fauna en flora. De afbeelding van de kleine vos Foxy vergezelt de wandelaar doorheen het parcours en leidt hen door bossen (beuken, eiken en dennenbomen) en langs een beekje.

Ontdek de wandel- en fietspaden aan het vertrekpunt van de stuwdam van de Vesder!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Speeltuin

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden