De Slag om de Ardennen - Route 5

flag
  • De Slag om de Ardennen - Route 5
  • Toeristische route - Slag om de Ardennen
Van Bastogne naar Houffalize - Dankzij de snelheid waarmee ze zich verplaatsten waren de 101st Airborne Division "Screaming Eagles" en de 10th Armored Division "Tiger" de tanks van het 5de pantserleger te snel af. Wanneer ze op hevige Amerikaanse weerstand botsten, trokken de Duitse eenheden langs de noordkant en zuidkant om Bastogne heen om zo verder op te rukken naar de Maas. De stad was nu omsingeld. De verdedigers hielden echter vast aan hun posities tot aan de komst van de tanks van Patton. Die slaagde er met zijn 4e Armored Division in om door de Duitse linies te breken en zich bij de verdedigers van de stad te voegen. De belegering van Bastogne was doorbroken. De divisies van Patton zouden hun opmars vervolgen richting Houffalize, waar ze zich zouden voegen bij het leger van Hodges.
Reisweg : Deze route begint in Bastogne, en loopt dan door de steden en dorpen van Roche-en-Ardenne, Marcourt-Marcouray, Beffe, Dochamps, Samree, Baraque de Fraiture, Bovigny, Wibrin en uiteindelijk Houffalize. Download onze brochure "De Slag om de Ardennen" door HIER te klikken
Bezienswaardigheden :Sherman Tank opgedragen aan Kolonel Hogan van de 3rd Armored Division " Spearhead " op de Place de l'Eglise - 6987 BEFFE.Sherman Tank die in 1950 door de dorpsbewoners uit de handen van schroothandelaars die al waren begonnen met de ontmanteling. 6666 WIBRIN.Houtopia, of de "wereld van de kinderen" is een centrum om te leren en te spelen. De kinderen ontdekken er spelenderwijze alles over hun rechten en plichten. Place de l'Eglise 17, 6660 HOUFFALIZE - 061/28 92 05.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.